sendrela مديرة المنتدى
عدد الرسائل : 913 العمل/الترفيه : طالب المزاج : رايقة مزاجى : المهنة : هوايتى : تاريخ التسجيل : 23/06/2008
| موضوع: طريقة عمل البسطرمة بالهنا والشفا الخميس يوليو 31, 2008 3:09 pm | |
| 2 كيلو لحم احمر ( يفضل عرق تلبيانكو او من وش الفخده ) ربع كيلو ملح كوب من فصوص التوم المهروسه نصف كوب من الفلفل الاحمر الارناؤطى مطحون ناعم ( غير حار ) نصف كوب من الحلبه المطحونه ناعم الطريقه : يغسل اللحم وويدعك بالملح فى مصفاه بحيث تغطى كل اجزاءه بالملح وتترك 24 ساعة لنزول السوائل والدم تانى يوم تشطف وتعلق بخيط لمدة ساعه واحده للتهويه يخلط التوم والحلبه والفلفل الاحمر فى الكبه حتى يصير عجينه وقد يحتاج لقليل من الماء يغلف اللحم بالعجينه المخلوطه تماما مع بل اليد بالماء بين الحين والحين لإتمام عملية التغطية تماما يعمل خرم فى طرف اللحم ويمرر منه خيط غليظ للتعليق تعلق فى مكان مظلل وبه تهويه جيده ( بلكونه مثلا ) شرط عدم وصول الشمس لها تصبح جاهزه للتقطيع شرائح رقيقه جدا بعد اسبوع واحد وبالهنا والشفا وصباح الفل
عدل سابقا من قبل sendrela في السبت أغسطس 02, 2008 2:57 pm عدل 1 مرات | |
|
lulu caty مشرفة
عدد الرسائل : 299 الموقع : الاسكندرية تاريخ التسجيل : 29/06/2008
| موضوع: رد: طريقة عمل البسطرمة بالهنا والشفا السبت أغسطس 02, 2008 2:14 pm | |
| ان بخاف اعمل حاجة وتتحرق او تبوظ | |
|
sendrela مديرة المنتدى
عدد الرسائل : 913 العمل/الترفيه : طالب المزاج : رايقة مزاجى : المهنة : هوايتى : تاريخ التسجيل : 23/06/2008
| موضوع: رد: طريقة عمل البسطرمة بالهنا والشفا الجمعة أغسطس 08, 2008 2:13 pm | |
| لية يابنتى خليكى شجاعة مفهاشحاجة لو اتحقت مرة او اتنين و نجحتى المرة التالتة | |
|
Tamatem نائب المدير
عدد الرسائل : 1180 العمر : 29 الموقع : ALEX العمل/الترفيه : ان شاء الله مهندسة المزاج : فرحانه موووووت مزاجى : المهنة : هوايتى : تاريخ التسجيل : 16/07/2008
| موضوع: رد: طريقة عمل البسطرمة بالهنا والشفا الجمعة أغسطس 08, 2008 3:46 pm | |
| سندريلا عندها حق يا لولو مره علي مره وهتتعودي تحرقي اصدي تطبخي | |
|